Seful statului major al armatei din Lesotho, generalul Khoantle Motsomotso, a fost ucis marti in urma unui schimb de focuri intr-o cazarma din acest mic regat enclava din Africa australa, unde armata are o influenta puternic asupra vietii politice, scrie AFP.

Doi alti ofiteri superiori, colonelul Tefo Hashatsi si generalul Bulane Sechele, au fost ucisi in acest schimb de focuri in capitala Maseru, a declarat un inalt responsabil, sub protectia anonimatului.

Cei doi militari "au incercat sa intre cu forta in biroul sefului de stat major, a avut loc un schimb de focuri intre unul din complicii lor care a fugit si garzile comandantului", a spus sursa citata.

Acest incident intervine la trei luni dupa alegerile care l-au adus la putere pe premierul Thomas Thabane.

In varsta de 78 de ani, Thabane a revenit la putere in iunie. Acesta fusese constrans la un exil in Africa de Sud in 2014, dupa o tentativa de lovitura de stat condusa de seful de stat major din acea vreme, generalul Tlali Kamoli, pe care il demisese.

Lesotho are o lunga istorie de instabilitate politica, ilustrata prin lovituri de stat in 1986 si 1991, tentative precum cea din 2014 si numeroase incidente in care a fost implicata armata.