Compania multinationala britanica de relatii publice si marketing, Bell Pottinger a fost exclusa din organul de relatii publice al Regatului Unit din cauza unui contract controversat pe care l-a realizat in Africa de Sud, potrivit BBC.

Este prima data cand Asociatia de Comunicare si Relatii Publice a exclus o firma de PR, asa cum este cazul companiei Bell Pottinger. Directorul general al Asociatei, Francis Ingham a declarat ca este "foarte discutabil" daca firma ar putea rezista, iar reactia companiei Bell Pottinger a fost ca "accepta ca sunt lectii care trebuie invatate".

Firma de PR a lucrat la o campanie pentru Oakbay Capital, o companie sud-africana care apartine puternicei familii Gupta. Campania a trezit reactii, iar Francis Ingham a spus despre aceasta ca "incita la ura rasiala" si a fost "absolut de neconceput". De asemenea, acesta a mentionat ca se asteapta ca mai mult clienti ai Bell Pottinger sa renunte la serviciile acesteia.

Alianta Democrata din Africa de Sud s-a plans catre Asociatia de Comunicare si Relatii Publice si a acuzat ca Bell Pottinger are ca scop impartirea locuitorilor Africii de Sud in functie de rasa.