Patru suspecti arestati in cadrul anchetei privind atacurile din Catalonia vor fi adusi marti in fata justitiei, in timp ce ceilalti opt membri ai celulei jihadiste au fost ucisi.

"Cei douasprezece suspecti principali sunt retinuti sau morti", a scris luni seara pe Twitter politia catalana, dupa patru zile de urmarire care au tinut in alerta toate fortele de ordine spaniole, scrie AFP.

Intre timp, presupusul conducator al vehiculului care a intrat in multime, pe 17 august in centrul orasului Barcelona, un marocan in varsta de 22 de ani, a fost in cele din urma ucis, luni, la ora locala 17:00 (15:00 GMT) de catre Mossos d'Esquadra (politia catalana) in Subirats, un mic sat aflat la 50 de kilometri de capitala catalana.

Younis Abouyaaqoub, marocan care a crescut in Spania si considerat responsabil pentru moartea a 14 din cele 15 victime ale atacurilor, a fost impuscat in timp ce striga "Allah este mare!". Amprentele sale i-au confirmat identitatea.

Mai multi martori l-au localizat in aceasta regiune luni dupa-amiaza, dupa publicarea unui anunt de cautare cu imaginea sa.

NUmarul mortilor in urma atacului din Barcelona, cand o dubita a intrat in multimea aflata la plimbare pe La Rambla, a urcat luni la 15.

PotrivitEl pais, sase dintre morti sunt spanioli, 3 italieni, 2 portughezi, un belgian, un american, un canadian si un australian.