Presedintele SUA Donald Trump a declarat vineri ca liderul nord-coreean Kim Jong-un "va regreta sincer" actiunile ostile impotriva teritoriului SUA sau impotriva aliatilor SUA, avertismentul fiind lansat la cateva ore dupa ce. intr-o postare pe Twitter afirma ca armele americane sunt deja "incarcate si armate" pentru a combate orice amenintare reprezentata de Coreea de Nord, scrie News.ro.

"Sper ca inteleg pe deplin gravitatea a ceea ce am spus", a precizat Trump, adaugand ca "acele cuvinte sunt foarte, foarte usor de inteles".

Apoi, el i-a transmis un ultimatum lui Kim Jong-un.

"Acest om nu va scapa nepedespit pentru ceea ce face ", a spus Donald Trump.

"Daca declanseaza o amenintare sub forma unei amenintari evidente - ceea ce el face de ani de zile - sau daca face ceva in ceea ce priveste Guamul sau orice teritoriu american sau un aliat american, va regreta sincer", a mai declarat presedintele SUA.

"Solutiile militare sunt acum pe deplin in vigoare, sunt incarcate si armate daca vedem vreo actiune neinteleapta din partea Coreei de Nord. Speram ca Kim Jong-un va gasi o alta cale!", afirma presedintele american in mesajul postat pe Twitter.

Aceasta declaratie vine la doua zile dupa ce secretarul Apararii a sustinut ca americanii sunt pregatiti sa contracareze orice amenintare venita de la Phenian.