Franta: Premierul Philippe anunta ca Parisul va crea peste 12.500 de locuri de cazare pentru solicitanti de azil si refugiati
"Noi nu ne aflam la inaltimea a ceea trebuie sa fie Franta" pentru solicitantii de azil si refugiati, a rezumat premierul Edouard Philippe, dezvaluind acest "plan de actiune" care urmeaza sa fie insotit, inca din septembrie 2017, de un proiect de lege.
Obiectivul este o "reducere considerabila a termenelor procedurii de solicitare" - de a o reduce la sase luni, de la 14 in 2016, asa cum a anuntat Emmanuel Macron, deplangand un dispozitiv "depasit din toate partile".
Este vorba despre o ambitie in continuarea precedentei legi de reformare a azilului, in iulie 2015, care s-a dovedit subdimensionata in criza migratiei.
Acest lucru presupune reducerea termenelor de inregistrare, convocare la interviu si tratare a dosarelor la Ofpra (Oficiul francez pentru protectia refugiatilor si apatrizilor), care urmeaza sa efectueze instructia in doua luni, pana la sfarsitul lui 2018 (fata de cinci in prezent).
"O crestere a mijloacelor" este prevazuta pentru Ofpra, Curtea de Apel si ghisee de la prefectura - acolo unde incepe procedura. Premierul nu a prezentat date concrete cu privire la aceste masuri si nici nu a detaliat bugetul intregului plan.
In ceea ce priveste cazarea. "4.000 de locuri urmeaza sa fie create in 2018 pentru solicitanti de azil "si 3.500 in 2019", reprezentand o crestere de 10% a dispozitivului existent. Un efort se face in vederea ajutorarii refugiatilor sa aiba acces la locuinte in toamna: "5.000 de locuri" de cazare provizorie urmeaza sa fie create.
Insa de aceste locuri nu vor beneficia imediat celi aproximativ 550 de migranti reinstalati in nordul Parisului, dupa evacuarea uriasa de vineri.
"Nu am o bagheta magica", a declarat Philippe, precizand ca au fost "pastrate" creditele in vederea cazarii de urgenta.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
caci asta se va intampla cand oferi locuinte gratuite...
oricum parisul a devenit o colonie arabo-africana.
martel a oprit invazia islamica in sec 8, si a permis frantei sa devina pt 1000 de ani prima putere europeana si una din marile puteri ale lumii, iar fatalaii de azi se pun singuri capra!
In rest, numai de bine sa auzim!