Presedintele american Donald Trump a decis sa retraga Statele Unite din Pactul global de lupta impotriva schimbarilor climatice, arata o sursa pentru Reuters. Totodata, Trump a anuntat miercuri pe Twitter ca isi va face publica hotararea in zilele urmatoare.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Desi sursele sustin ca Trump este hotarat sa retraga Statele Unite din Acordul de la Paris pentru combaterea incalzirii climatice, presedintele american a postat miercuri pe Twitter ca isi va anunta hotararea in cateva zile.

Trump, care a declarat anterior ca incalzirea globala este o farsa, a refuzat sa sprijine acordul pentru combaterea schimbarii climatice la summitul G7 ce a avut loc in weekend in Sicilia, spunand ca are nevoie de mai mult timp pentru a luat o decizie, potrivit News.ro.

Daca Statele Unite se vor retrage din acordul de la paris pentru combaterea incalzirii climatice ar fi un mare pas in pate, a spus premierul Finlandei, Juha Sipila, miercuri.

"Daca acest lucru este adevarat, este un mare pas in spate. Atunci trebuie sa ne gasim alti parteneri pentru a continua, pentru ca aceasta munca nu trebuie sa se opreasca", a spus Sipila.

Schimbarile climatice au fost o prioritate pentru Finlanda in Consiliul Arctic, precum si in Uniunea Europeana, a spus el.