Jurnalistii BBC dezvaluie ca regimul sirian continua productia de arme chimice, incalcand in mod flagrant un acord semnat in urma cu patru ani, potrivit unor informatii transmise de o agentie de informatii occidentala, scrie News.ro. Anterior, Assad a declarat ca regimul si-a predat toate armele chimice in urma acordului semnat in 2013, dupa atacul chimic de la Ghouta.

Un document arata ca regimul produce arme chimice si biologice in trei institute de cercetare din apropiere de Damasc si Hama.

In acest sens, aceste arme sunt produse in institute administrate de Centrul de Studii si Cercetari Stiintifice (SSRC) din localitatile Masyaf, Dummar si Barzeh.

Observatorii Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) monitorizeaza aceste institute, dar productia de arme chimice si biologice ar continua in sectiuni inchise.

La Masyaf si Barzeh exista sisteme pentru instalarea unor arme chimice pe rachete cu raza lunga de actiune.

De asemenea, aliatii rusi si iranieni sunt constienti de productia de arme chimice a regimului Assad.

Tarile occidentale au acuzat ca avioanele regimului au aruncat bombe chimice la inceputul lunii aprilie asupra localitatii Khan Sheikhoun.

Un numar de 87 de civili si-au pierdut viata in atacul cu gaz sarin, care a vizat o localitate controlata de rebelii sirieni din provincia Idlib.