Presedintele american Donald Trump a parasit o ceremonie organizata pentru semnarea unor ordine executive in domeniul comercial fara a semna, propriu-zis, ordinele, relateaza News.ro citand CNN.

Trump pleaca fara sa semneze ordinele executiveFoto: Captura YouTube

In cursul ceremoniei, reporterii acreditati la Casa Alba i-au pus lui Trump intrebari incomode despre fostul sau consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn, care s-a oferit sa depuna marturie privind implicarea rusa in alegerile prezidentiale din SUA, in schimbul imunitatii penale.

Furios, presedintele a ignorat intrebarile si s-a mutat in alta camera. Vicepresedintele Mike Pence a strans apoi in graba dosarele in care se aflau cele doua ordine executive si a plecat dupa liderul de la Casa Alba.

Trump a semnat ulterior ordinele care vizau identificarea si combaterea abuzurilor comerciale straine, insa in spatele usilor inchise, a anuntat Casa Alba.

Unul dintre ordine prevede un studiu de 90 de zile al deficitelor comerciale americane cu unii dintre cei mai importanti parteneri ai tarii, pentru a identifica posibilele abuzuri comerciale si ilegalitati.

A doua directiva ordona o aplicare mai stricta si mai eficienta a normelor americane anti-dumping, pentru a impiedica producatorii straini sa faca o concurenta neloiala companiilor americane, vanzand bunurile la un pret nedrept.