Coreea de Nord a incercat, miercuri, sa efectueze un nou test cu racheta, insa acesta a esuat, la doua saptamani dupa ce Phenianul a lansat 4 rachete balistice, dintre care trei au cazut in zona economica exclusiva a Japoniei, au anuntat Seului si Washingtonul, potrivit AFP.

Coreea de Nord a incercat sa lanseze miercuri dimineata o racheta de la baza aeriana din portul Wonsan din estul tarii, insa testul a esuat, arata Ministerul sud-coreean al Apararii, intr-un comunicat. "Analizam tipul de racheta folosit", a mai precizat Seulul.

Armata americana a confirmat testul nord-coreean esuat, aratand ca racheta a explodat la scurt timp - cateva secunde - dupa lansare.

Pe 13 februarie, Coreea de Nord a anuntat lansarea cu succes a unei rachete balistice Pukguksong-2, cu raza medie de actiune. Testarea rachetei sol-sol a fost ghidata de liderul Kim Jong-Un. Imediat dupa anuntul Phenianului, Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud au cerut atunci o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

Lansarea din luna februarie a fost primul test balistic efectuat de Phenian dupa alegerile prezidentiale din noiembrie din Statele Unite.

Pe 6 martie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al doilea test balistic in acest an: Phenianul a lansat atunci 4 rachete balistice, dintre care trei au cazut in zona economica exclusiva a Japoniei. "Acest lucru arata clar ca Phenianul a atins un nou nivel de amenintare", declara atunci premierul japonez Shinzo Abe.