Deputatul rus Igor Lebedev a propus transformarea intr-un sport a batailor intre huligani organizate cu ocazia unor meciuri de fotbal, pentru a se canaliza violenta fanilor inainte de Cupa Mondiala din 2018, competitie care va fi gazduita de Rusia, relateaza L'Equipe, potrivit News.ro.

"Stiind ca fanii nostri sunt luptatori si nu huligani, am putea sa transformam confruntarile dintre suporteri in sport", a precizat Lebedev in propunerea postata pe site-ul partidului de extrema dreapta LDPR (Partidul Liberal Democratic din Rusia), din care face parte.

Igor Lebedev a mentionat ca o astfel de initiativa ar permite canalizarea "agresivitatii suporterilor". "Rusia ar fi deschizatoare de drumuri intr-un nou sport", a adaugat politicianul, care este de parere ca acest gen de spectacol ar atrage la fel de multi spectatori ca un meci de fotbal.

Potrivit BBC.com, Lebedev a explicat si regulile sportului propus de el, conform carora fiecare echipa ar avea 20 de componenti neinarmati.

In februarie, huligani rusi au promis, intr-un reportaj difuzat de BBC, "un festival al violentei" in perioada Cupei Mondiale din 2018. Autoritatile ruse au calificat reportajul drept propaganda.

Igor Lebedev, care face parte din conducerea Federatiei Ruse de Fotbal, afirma in timpul Campionatului European, in vara anului trecut, ca nu este nicio problema in faptul ca suporterii s-au batut in Franta si ii indemna pe fani sa continue violentele.