Turcia a criticat luni Austria dupa ce ministrul de externe de la Viena a declarat ca presedintele turc Recep Tayyip Erdogan nu este binevenit sa faca campanie printre turcii care traiesc in Austria pentru un referendum ce va avea loc in Turcia in luna aprilie, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat in cursul unei conferinte de presa ca Turcia "nu a apreciat" declaratiile facute de ministrul austriac de externe Sebastian Kurz cu privire la o eventuala vizita a lui Erdogan in Austria inainte de referendum.

"Referendumul nu priveste Austria", a spus Kurtulmus. Turcii sunt chemati sa voteze pe 16 aprilie intr-un referendum pentru modificarea Constitutiei ce vizeaza sporirea puterilor executive ale lui Erdogan.

Anterior in cursul zilei de luni, ministrul austriac Sebastian Kurz a declarat pentru tabloidul Heute: "Aparitiile de campanie electorala (ale lui Erdogan in Austria) nu sunt binevenite".

Kurz a afirmat ca Erdogan poate veni in Europa si in Austria pentru vizite oficiale bilaterale "ca orice politician de rang inalt", dar a adaugat ca tara sa respinge pe cineva care aduce campania electorala turca si polarizarea in Austria.

In Austria traieste o semnificativa populatie turca. Erdogan a mai facut campanie inaintea alegerilor printre turcii ce locuiesc in Europa si in trecut.