​Ministrul agriculturii din Germania a cerut interzicerea unor denumiri precum “snitel vegetarian” in cazul produselor din inlocuitori de carne, despre care spune ca induc in eroare consumatorii, noteazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre cele mai acuzate este “carnatul curry vegan”, o versiune fara carne a unui produs condimentat din porc, aparuta in perioada de lipsuri de dupa Al Doilea Razboi Mondial si considerat o delicatesa in Berlin, insa aproape necunoscut in afara Germaniei.

"Aceste denumiri sunt total neclare si deruteaza consumatorii", a spus Christian Schmidt pentru ziarul german Bild.

"As vrea sa fie interzise pentru a exista o etichetare clara pentru consumatori. Nu vreau sa pretindem ca aceste pseudo produse din carne sunt produse din carne", a adaugat el.

Schmidt a contactat Comisia Europeana pentru a discuta extinderea regulilor care se aplica termenilor de "lapte" si "branza" si la carne, a declarat purtatorul lui de cuvant.

In interviul pentru Bild, Schmidt a reluat apelul de a se servi carne de porc in scoli. Intrebat daca a fost corecta decizia de a scoate carnea de porc din menu din consideratie pentru musulmani, el a spus ca "nu ar trebui sa restrictionam gama de alegeri a majoritatii societatii din motive de cost sau din comoditate".