Politia finlandeza a afirmat luni ca barbatul arestat pentru uciderea unei politiciene si a doua jurnaliste sambata seara, la Imatra (sud-estul tarii), suferea de probleme psihice, ceea ce ar putea explica gestul sau, transmite AFP.

"Bazandu-se pe elementele adunate pana la acest moment, politia considera ca motivele acestui act sunt in principal legate de excludere si de probleme de sanatate mintala", au informat anchetatorii intr-un comunicat.

Agresorul, un localnic in varsta de 23 de ani deja condamnat pentru alte violente, a fost arestat imediat dupa comiterea faptelor. Inca de la inceput politia a declarat ca se indoieste ca acesta sa fi avut un motiv politic si ca a tras probabil la intamplare asupra victimelor sale.

Barbatul a refuzat sa-si explice gestul, au adaugat anchetatorii.

Sambata seara, aproape de miezul noptii, presedinta Consiliului municipal (functie distincta de cea a primarului in Finlanda), social-democrata Tiina Wilen-Jappinen, si cele doua jurnaliste de la cotidianul Uutisvuoksi, Katri Ikavalko si Anne Vihavainen, ieseau dintr-un restaurant cand au fost impuscate, de la mica distanta, cu o arma de vanatoare. Impuscate in cap si in piept, ele au murit pe loc.