O femeie a fost gasita moarta dupa ce un om inarmat a intrat un camin de batrani pentru fostii misionari aflat aproape de Montpellier, potrivit presei franceze citata de BBCNews. Politia a luat masuri dupa incidentul produs joi seara tarziu in Montferrier-sur-Lez, in sudul tarii.

Azilul pentru fostii misionari in Africa, a fost evacuat, dar suspectul ramane in libertate.

Un dispozitiv important de politisti a fost desfasurat in zona care a fost surovata de un elicopter pentru a gasi un barbat suspectat de uciderea angajatului azilului de batrani, scrie AFP.

Din primele date, cu putin timp inainte de 21 00 GMT, joi seara, "un singur individ, cu cagula pe fata si inarmat cu un cutit si o pusca a intrat in azil", spun surse apropiate anchetei, adaugand ca motivele gestului lui sunt "necunoscute".

Nu se stie inca nimic despre acest barbat.

"In jurul 22 (2100 GMT), o femeie care lucreaza in azilul de batrani a sunat la politie, spunand ca a fost atacata de un om", a spus Christophe Barret, procurorul care se ocupa de caz.

Femeia a reusit sa dea alarma. Ea a fost gasita de politie "nevatamata, dar foarte socat" a adaugat procurorul. Cu toate acestea, o femeie a fost gasita moarta atunci cand a sosit politia, fara a spune modul in care a fost ucisa.

Nu exista pana in prezent nici un indiciu ca acesta este un incident terorist, au mentionat surse apropiate anchetei.

Franta este lovit de aproape doi ani de un val fara precedent de atacuri jihadiste. Acestea au facut 238 morti.