Bilantul in urma prabusirii unei platforme de lucru de 70 de metri inaltime la o centrala electrica din centrul Chinei a crescut la 74 de morti, scrie vineri presa oficiala, citata de AFP.

Accidentul a avut loc joi dimineata, intr-un turn de racire al centralei electrice de Fengcheng in provincia Jiangxi (centru), aflat in constructie. Dezastrul a facut, de asemenea, doi raniti, a anuntat agentia de stiri Xinhua.

Dintre cei 68 de morti identificati deja, cel mai tanar are 23 de ani si cel mai in varsta 53 de ani. Operatiunile de salvare continua vineri dimineata.

Vice-guvernatorul provinciei, Li Yihuang, si alti doi oficiali au rezentat condoleante joi seara, intr-o conferinta de presa difuzata la televiziunea de stat.

"Toti cei care au fost pe platforma au cazut si au fost zdrobiti de cadru din otel al platformei si alte materiale", a marturisit Yaosheng Wang, un supravietuitor intervievat de ziarul Xinjingbao (Beijing News).

Pe retelele sociale, multi utilizatori cer vineri identificarea celor responsabili si denunta conditiile de munca intr-o tara in care normele de siguranta nu prea sunt aplicate, mai scrie sursa citata.