Liderul UKIP, Nigel Farage, l-a vizitat sambata seara pe presedintele ales al SUA Donald Trump in penthouse-ul sau din Trump Tower, dupa ce a sugerat ca ar putea sa reprezinte o punte pentru imbunatatirea relatiilor bilaterale dintre Londra si Washington. Farage a postat si o poza in care zambeste alaturi de Donald Trump si a criticat-o dur pe Theresa May pentru declaratiile sale cu privire la prezidentiabilul republican, transmite News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem doar turisti", a precizat Farage in fata Trump Tower.

Premierul britanic Theresa May ar putea sa se intalneasca cu presedintele ales al SUA abia la inceputul anului viitor, iar liderul UKIP a sustinut ca criticile lansate de aceasta la inceputul campaniei electorale ar ameninta relatiile bilaterale dintre Washington si Londra.

Nigel Farage a declarat ca a avut o intalnire minunata cu liderul republican, precizand ca au fost amandoi relaxati si au schimbat multe idei.

"Am incredere ca va fi un bun presedinte", a postat liderul UKIP pe Twitter.

De asemenea, managerul campaniei republicane a precizat ca cei doi lideri s-au bucurat de intalnire si au avut ocazia sa discute despre libertate, precum si despre ce va insemna pentru lume victoria surprinzatoare a lui Donald Trump.

Premierul Theresa May l-a felicitat pentru victorie pe Donald Trump, dar anterior a acuzat campania republicana de promovarea unui discurs al urii prin promisiunea de a interzice accesul musulmanilor in Statele Unite.

UKIP a cerut numirea europarlamentarului Nigel Farage in pozitia de ambasador al Marii Britanii in Statele Unite, intrucat acesta ar reprezenta singura alegere rationala dupa venirea lui Donald Trump la Casa Alba.

"Nigel Farage ar trebui sa fie numit de la 1 ianuarie 2017 in pozitia de ambasador in Statele Unite", se arata intr-un comunicat de presa semnat de liderii formatiunii antiimigrationiste, printre care se numara si vicepresedintele si purtatorul de cuvant pentru comert international al UKIP.

Antiimigrationistii sustin ca relatia speciala cultivata in ultimele decenii intre Marea Britanie si Statele Unite ar trebui sa devina si mai importanta dupa iesirea din UE. De asemenea, formatiunea britanica aminteste in comunicat de relatiile bune ale lui Nigel Farage cu Donald Trump.

"O relatie mult mai buna decat are oricine altcineva din viata publica britanica", se arata in comunicatul UKIP.

Nigel Farage a declarat ca victoria surprinzatoare inregistrata in alegerile prezidentiale de republicanul Donald Trump poate sa fie catalogata drept un referendum supradimensionat pentru Brexit. Comparatia liderului britanic antiimigrationist are legatura cu ideea ca cele doua natiuni si-au recapatat suveranitatea prin vot.

"Numirea lui Nigel Farage este in interesul national. Alternativa este un nume din sistemul ministerului de Externe, care cu siguranta ca nu poseda aceeasi empatie sau intelegere pentru urmatoarea administratie americana. Nigel Farage este cea mai buna alegere pentru ambasadorul britanic in Statele Unite", se arata in comunicatul UKIP.

Farage a actionat drept consultant ocazional pentru campania republicana si a aparut la un eveniment de campanie alaturi de Donald Trump.