Rusia a trimis vineri distrugatorul Smetlivi catre Siria, sa se alature grupului naval pentru o perioada de cateva luni, potrivit ziarului guvernamental Rosiiskaia Gazeta, citat de Reuters, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ziarului rus, nava a parasit portul Sevastopol din Crimeea cu mare pompa.

Ruptly, o agentie de stiri video finantata de guvernul rus, a anuntat ca nava va face o ecala in portul grec Pireu, unde va participa la un eveniment in cadrul anului ruso-grec de cultura.

Potrivit Ruptly, Smetlivi va pleca de la Pireu pe 2 noiembrie.

Flotila rusa, alimentata pe mare

Pe de alta parte, flotila rusa aflata in drum catre Siria a realimentat pe mare, in apropiere de Stramtoarea Gibraltar, potrivit BBC.

Cele opt nave din escorta portavionului Amiral Kuznetsov au fost alimentate cu carburant dupa ce Moscova a retras o solicitare in acest sens adresata Spaniei.

Madridul a fost dur criticat pentru ca a primit solicitarea rusa de alimentare la Ceuta, in contextul in care Moscova a fost acuzata ca trimite flotila in vederea unei intensificari a atacurilor fortelor guvernului lui Bashar al-Assad, aliatul sau.

Forte ruse si siriene au fost acuzate ca au ucis civili in regiunea orasului sirian Alep.

Potrivit BBC, doua petroliere s-au alaturat flotilei, insa era neclar de unde au venit.

Rusia a recunoscut in 2009 ca unicul sau portavion, Amiral Kuznetsov, a deversat aproximativ 300 de tone de carburant in mare, in largul coastelor Irlandei, in timpul unei operatiuni de realimentare cu carburant.