Numarul candidatilor europeni inscrisi la universitati britanice a scazut cu 9 la suta anul acesta comparativ cu perioada 2015-2016, in urma votului in favoarea Brexit, dupa cum arata cifre oficiale provizorii, informeaza presa internationala citata de Mediafax.

Numarul formularelor de inscriere al studentilor din UE in universitatile britanice a scazut cu pana la 9 la suta in anul universitar 2017-1018, comparativ cu anul universitar 2016-2017.

Aceste cifre acopera disciplinele care necesita inscrieri anticipate, precum: medicina, odontologia, medicina veterinara, precum si toate inscrierile la universitatile Oxford si Cambridge. Termenul final pentru inscrierile pentru alte discipline este 15 ianuarie 2017.

Studentii care provin din Uniunea Europeana beneficiaza de un imprumut de la statul britanic, care achita integral taxele de studii, imprumut care este obtinut cu usurinta.

Guvernul britanic a anuntat ca in ciuda votului pro-Brexit, in anul universitar 2017-2018 studentii din UE vor putea fi eligibili in continuare pentru obtinerea imprumuturilor de studii din partea Marii Britanii.

In luna iunie, cetatenii britanici au votat pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Marea Britanie a detinut un statut "special" in cadrul Blocului comunitar. Principalele chestiuni criticate de cetatenii britanici au fost numarul ridicat de imigranti din tara si dorinta de gestionare a propriilor chestiuni de ordin national.

Sectorul invatamantului superior din Marea Britanie a devenit de-a lungul timpului dependent de studentii din UE.