Un pilot israelian a murit dupa ce s-a catapultat dintr-un avion de vanatoare F-16, care apoi s-a prabusit in sudul Israelului, anunta Fortele Aeriene israeliene fara a oferi detalii despre incidentul produs in contextul raidurilor efectuate in Fasia Gaza, potrivit Mediafax.

Incidentul a avut loc miercuri dupa-amiaza in sudul Israelului, dar a fost anuntat abia in cursul serii. Un avion de vanatoare de tip F-16 apartinand Fortelor Aeriene israeliene a luat foc cu putin timp inainte de a ateriza la Baza militara Rimon, situata in Desertul Negev, in sudul Israelului, informeaza site-ul israelian YnetNews.com.

Pilotul si navigatorul s-au catapultat din avion. Pilotul a murit, a comunicat armata israeliana, precizand ca navigatorul este ranit.

Amir Eshel, comandantul Fortelor Aeriene israeliene, a ordonat declansarea rapida a unei investigatii privind circumstantele incidentului.

Nu este clar daca avionul de tip F-16 participase la raidurile aeriene efectuate miercuri de aviatia militara israeliana asupra unor pozitii militare Hamas din teritoriul palestinian Fasia Gaza.

Mai multe persoane au fost ranite in bombardamentele israeliene efectuate ca reactie la un atac palestinian cu racheta care a vizat oraselul israelian Sderot, situat in apropierea frontierei cu Fasia Gaza.