New York Times anunta ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale
Ziarul o descrie pe Hillary Clinton drept "unul dintre cei mai tenace politicieni ai generatiei sale", spunand ca ea a aratat o buna stapanire a politicii si nuantelor diplomatiei, construindu-si in acelasi timp o reputatie de persoana cu tarie de caracter si deschisa la cooperare bipartizana.
"Un angajament de o viata in rezolvarea problemelor din lumea reala o califica pe Hillary Clinton pentru acest post, iar tara ar trebui sa o puna la treaba", scie NY Times despre fostul secretar de stat si senator de New York.
Clinton si Trump se vor afla luni seara fata in fata, intr-o prima dezbatere prezidentiala televizata, dintr-un total de trei, sondajele de opinie aratand ca avansul pe care ea il are asupra miliardarului scade constant, in contextul inmultirii dubiilor privind capacitatea ei de a fi de incredere.
NY Times scrie ca greselile facute de Clinton au denaturat perceptiile asupra caracterului sau, dar lauda munca sa in restabilirea credibilitatii SUA in afacerile externe in calitate de secretar de stat si in sprijinirea copiilor, femeilor si familiilor de-a lungul carierei sale.
"Doamna Clinton s-a aratat a fi o realista care considera ca America pur si simplu nu poate sa se retraga in spatele oceanelor si zidurilor, ci trebuie sa se angajeze cu incredere in lume pentru a-si proteja interesele si pentru a-si respecta valorile", a mai comentat cotidianul.
NY Times mai aratat ca decizia lui Hillary Clinton de a folosi un server de email privat pentru munca guvernamentala in perioada in care a fost secretar de srar merita atentia pe care a primit-o in campanie, insa atunci cand aceasta problema este pusa langa adevaratele provocari cu care se confrunta SUA, pare ceva "demn de biroul de informatii utile".
Pus alaturi de aceste provocari, Trump "se micsoreaza la adevaratele sale proportii de program de reality TV de pe un ecran de televizor", scrie NY Times, promitand un nou editorial luni in care va explica "de ce credem ca dl Trump este cel mai rau candidat nominalizat de un partid important in intreaga istoria a Americii moderne".¬

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Dar totusi, cine a facut DONATIA de la N.Y. Times?
Practic, pentru a avea o idee cat de cat in concordanta cu o informare obiectiva, esti obligat sa consulti cat mai multe surse, de preferinta de "orientari" ideologice diferite.
Altfel nu esti, ca cititor, decat subiect al manipularii, un cobai mentinut in eroare si imagine falsa despre realitate.
Din momentul in care NY Times (e dreptul acelor jurnalisti) intra in batalia politica de partea dnei Clinton, orice informatie pe care o ofera despre Trump, despre campanie, despre republicani, despre starea Americii si a lumii, etc, trebuie privita cu banuiala ca e "orientata" (uneori falsificata, s-a vazut si la altii) special pentru a conveni candidatei partidului Democrat.
Asta e nefericitul rezultat, o suspiciune generalizata, care alimenteaza teorii conspirationiste.
Cititorii deja "convinsi" ca dna Clinton e cea mai buna alegere vor citi NY Times in mod "onanist", pentru a-si face placere, pt a vedea a n-shpea oara cu satisfactie ca Trump e noul "satana" (de Bush au uitat, ca tocmai a inaugurat impreuna cu Obama un muzeu pentru afro-americani, deci familia Bush nu mai e "satana" pentru NY Times).
Ironia face ca anul asta candidata democrata e mult mai bogata in fonduri de campanie decat republicanul Trump, dna Clinton a primit sute de milioane de dolari donatii de la oameni de afaceri, producatori de la Hollywood, lobby-uri. Si toti vor astepta nu doar victoria lui Clinton dar si un retur la investitia lor financiara.
Democratia americana e una dintre cele mai bune si mai solide din lume, dar e departe de a fi perfecta sau un model de imitat oriunde in Europa (pt restul lumii e si mai greu).
O problema grava societala, e si instalarea in peisajul politic a unor "familii". Au fost Kennedy, ii avem pe Bush, acum incearca si Clintonii. Iar Trump are un fiu in politica si inca 3 nepoti.
Politica facuta de Dragnea ci mortii la vot este copiata dupa politica americana din anii 20-30.
Suntem copilasi la capitolul coruptie politica.
https://www.youtube.com/watch?v=qavdv0LyTzU
https://www.youtube.com/watch?v=2WQbNaXJ8Pw
https://www.youtube.com/watch?v=0b75bv3cv6c
Moto - SUA să fie bine și tot SUA-ezul să prospere!
https://www.youtube.com/watch?v=HoBL7fqOVcQ
Why is she running for president if she is going to die soon? Does it have to do with Obama's Third Term?
Alegerile vor fi foarte interesante, iar daca Trump castiga vor trebui sa dea explicatii in fata stapanilor.
Revenind la Trump vs Clinton, nu pot sa inteleg cum de oameni care par incantati de Trump au plusuri pe Hotnews. Fiind un fan Sanders, Clinton imi displace profund, dar Trump e o gluma de om. Daca iei la intamplare un american, ar fi probabil un presedinte mai bun decat acest bufon (reprezentat de seama al "meritocratiei" capitaliste). Cu toate astea nu sunt american si sper sa castige Trump din 3 motive:
1. Europa ar respecta mai putin america, s-ar respecta mai mult pe sine si asta ar putea duce la mai multa federalizare (cel putin in zona militara, unde Trump ar avea un impact mare)
2. Partidul democrat ar putea invata ca dupa 2008 si Occupy, nu mai poate castiga cu candidatii corporatiilor. Mai e nevoie si de un Roosevelt din cand in cand
3. Poate ar intelege mai multi americani ce retrograd e republicanismul
Plus multi nu fac diferența intre știri si opinie, de ce n-ar avea voie jurnalistul sa-si exprime preferintele, opiniile pe lângă știrile relatate?
Noi suntem un fel de spectatori, so let's sit back and enjoy the show.