Politia din New York si FBI au emis un mandat de cautare pe numele unui barbat de 28 de ani, Ahmad Khan Rahami, pe care doresc sa il interogheze in legatura cu explozia unei bombe la New York, sambata seara, un atac soldat cu 29 de raniti, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtatorul de cuvant al politiei din New York, J. Peter Donald, a publicat pe Twitter o fotografie a suspectului. Primarul orasului, Bill De Blasio, a declarat la CNN ca barbatul ar putea fi "inarmat si periculos".

Ahmad Khan Rahami este de origine afgana, naturalizat american, si locuieste in New Jersey, stat vecin cu New York.

De Blasio nu a dorit sa precizeze daca acest barbat se afla in fruntea unei retele mai mari: "Lucrurile evolueaza foarte repede si vom fi in masura sa spunem mai multe in orele urmatoare", a spus el.

Acest aviz de cautare este lansat dupa un week-end marcat de mai multe atacuri in SUA. Cel mai mare a avut loc sambata seara, dupa ce o bomba artizanala a explodat la New York, ranind 29 de oameni in cartierul Chelsea. Un alt dispozitiv a fost gasit in apropiere, dar nu a explodat.

In Minnesota (nord), un barbat a ranit sambata seara 9 persoane, cu o arma alba, intr-un centru comercial, inainte de a fi ucis, intr-un atac revendicat a doua zi de gruparea terorista Stat Islamic.

Tot sambata, o bomba a explodat in New Jersey pe traseu unei curse de alergare, fara a rani insa nicio persoana, dupa ce startul a fost amanat. Alte trei bombe artizanale au fost gasite in acest loc, fara a exploda insa niciuna.

Politia a gasit duminica seara alte cateva dispozitive explozive artizanale, dintre care unul s-a declansat in timpul unei tentative de dezamorsare, la New Jersey (est), in apropiere de New York.

Cinci persoane au fost retinute duminica seara.