Armata rusa a anuntat ca a bombardat marti seara jihadisti ai gruparii Stat Islamic la nord de orasul antic Palmyra, situat in centrul Siriei, au transmis agentiile de presa ruse, potrivit AFP.

"Lupta impotriva Statului Islamic continua. Ieri, aviatia rusa a bombardat sectorul de la nord de Palmyra, unde combatantii ISIS se regrupau pentru a ataca orasul", a declarat generalul Viktor Poznikhir, citat de agentia Interfax.

Rusia spune ca vrea sa discute cu SUA prelungirea armistitiului din Siria

Seful centrului rus de monitorizare a armistitiului din Siria va discuta in cursul serii de miercuri cu omologul sau de la o baza americana din Iordania despre prelungirea acordului de incetare a focului, a mai declarat generalul Viktor Poznikhir pentru agentiile de presa ruse, transmite Reuters.

Poznikhir ar fi precizat ca cei doi oficiali militari vor discuta si indeplinirea de catre Washington a partii sale din acordul ruso-american convenit asupra armistitiului.

Separat, agentia de presa RIA il citeaza pe generalul rus afirmand ca armata siriana este pregatita sa initieze o retragere planificata de pe drumul Castello din apropiere de Alep in acelasi timp cu fortele de opozitie, incepand de joi la ora 09.00.