Tenorul Placido Domingo a cantat miercuri la deschiderea Operei din Dubai, situata langa cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa, noua institutie fiind creata pentru a extinde oferta culturala a acestui emirat arab din zona Golfului, informeaza agentia France Presse (AFP), citata de Agerpres. Spectacolul inaugural a fost "Barbierul din Sevilla", care il are in rol principal pe tenorul spaniol Placido Domingo, iar din distributie facut parte si tenorul roman Bogdan Mihai Ionut.

Tenorul spaniol, unul dintre cei mai renumiti din lume, a cantat in fata a circa 2.000 de spectatori, potrivit organizatorilor care nu au invitat presa la acest eveniment.

Sala a fost arhiplina, toate biletele la concert fiind epuizate, au adaugat sursele citate.

Acesta este primul spectacol la Opera din Dubai, construita la poalele cladirii Burj Khalifa, cel mai inalt turn din lume, cu o inaltime de 828 de metri.

Cladirea Operei, cu fatada de sticla, seamana cu un velier traditional arab de la Marea Rosie, ambarcatiune de lemn inca utilizata in transportul maritim regional.

Acest prim spectacol vine "sa deschida o noua era pentru cultura si arta din Dubai", a declarat intr-un comunicat directorul general al operei Jasper Hope.

Inaugurarea oficiala a Operei va avea loc in cursul acestui an, dupa finalizarea unor componente ale cladirii, inclusiv a zonelor verzi, precum si a unui restaurant prevazut pe o terasa cu vedere la cladire.

Sala de spectacol cu 2.000 de locuri, dotata cu logi pe doua nivele, este flexibila. Acesta poate fi utilizata ca teatru, sala de concert sau spatiu pentru banchete si alte evenimente, potrivit site-ului web al Operei.

Pe langa concertul lui Placido Domingo, primul sezon al Operei din Dubai va oferi, de asemenea, spectacole cu opera "Barbierul din Sevilla" de Rossini si comedia muzicala "West Side Story".

Dubai, care are aproape 2,5 milioane de locuitori, in marea majoritate straini, are o viata culturala destul de intensa, cu concerte regulate ale muzicienilor arabi si occidentali, un festival anual de cinema si un salon de arta dedicat artelor plastice.