Patru barbati suspectati de legaturi cu fostul imam Fethullah Gulen, pe care Turcia il acuza ca a urzit tentativa de lovitura de stat de luna trecuta, au fost arestati in Azerbaidjan, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty, citat de News.ro.

Cei patru suspecti, a caror identitate nu a fost dezvaluita, au fost acuzati de "abuz de putere" in timp ce lucrau pentru o companie de telefonie mobila, dupa ce au oferit informatii private despre abonati si istoricul apelurilor acestora, a anuntat vineri procuratura azera.

In timpul perchezitiilor in locuinta unuia dintre cei patru, anchetatori au descoperit "literatura religioasa interzisa, DC-uri si brosuri cu discursuri ale lui Fethullah Gulen", potrivit procuraturii.

Un aliat apropiat al Ankarei, Baku a deschis la inceputul acestei saptamani o ancheta penala impotriva unor sustinatori ai lui Gulen, pe care presedintele turc Recep Tayyip Erdogan il acuza ca a incercat sa-l indeparteze de la putere pe 15 iulie.

Predicatorul, care traieste intr-un exil autoimpus in Statele Unite, neaga ferm aceste acuzatii.

Azerbaidjanul a inchis luna trecuta un post privat de televiziune care planuia sa difuzeze un interviu cu Gulen, intr-un gest menit sa evite sa provoace Turcia.