Secret Service a avut "mai multe" conversatii cu Donald Trump, candidatul republican la presedintia SUA, dupa comentariile acestuia legate de dreptul americanilor de a purta arme, a transmis miercuri televiziunea CNN, citata de Agerpres.

Reuters citeaza discursul de marti al lui Trump la un miting electoral din statul Carolina de Nord: "Daca ea (candidata democrata Hillary Clinton) ajunge sa isi aleaga judecatorii, voi nu mai aveti ce face, oameni buni. Desi, voi cei cu Al Doilea Amendament, poate aveti, nu stiu".

Al doilea amendament la constitutia Statelor Unite prevede ca dreptul cetatenilor de a detine arme nu poate fi ingradit.

Judecatorii la care se refera Trump sunt cei de la Curtea Suprema, care sunt desemnati de presedintele in exercitiu cand ramane vacant unul din cele noua locuri.

Cuvintele lui Trump au fost interpretate de adversarii sai ca un apel la violenta impotriva lui Hillary Clinton, noteaza Reuters.

Secret Service - Serviciul Secret al SUA, ale carui misiuni sunt in unele privinte similare cu ale Serviciului de Protectie si Paza din Romania - asigura si protectia candidatilor la presedintie, pe durata campaniei electorale.