Donald Trump, candidatul Partidului Republican la presedintia Statelor Unite, urmeaza sa isi prezinte luni ideile economice intr-un discurs in fata liderilor forumului de dezbateri Detroit Economic Club. Unul dintre consilierii sai a dezvaluit cateva puncte agentiei Reuters, sub rezerva anonimatului, relateaza Agerpres.

Trump urmeaza sa propuna scutirea de impozite a cheltuielilor pentru cresterea copiilor, protectie sporita pentru proprietatea intelectuala si un moratoriu pentru noi reglementari. De asemenea, se asteapta liniile directoare ale politicii comerciale si fiscale pe care ar urma s-o adopte daca va fi ales, precum si o delimitare clara de ideile contracandidatei din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de impozitarea firmelor cu 15%, fata de 35% din veniturile impozabile, in prezent.

Reuters mentioneaza surse neidentificate din cadrul campaniei lui Trump care afirma ca acesta ar dori, prin abordarea tematicii economice, sa faca uitate disputele cu conducerea Partidului Republican si atacurile sale la adresa parintilor unui militar american de religie musulmana, cazut la datorie.

Hillary Clinton ar urma sa prezinte la randul ei, joi, un plan pentru "cele mai mari investitii in locuri de munca bine platite, de la al doilea razboi mondial incoace", afirma surse din randul consilierilor sai de campanie. Un sondaj de opinie dat publicitatii duminica de cotidianul Washington Post si postul de televiziune ABC o crediteaza pe candidata democrata cu 8% peste Trump in intentiile de vot ale americanilor.