Presedintele Comisiei de Aparare din Duma de stat, amiralul Vladimir Komoyedov, fost comandant al Flotei rusesti din Marea Neagra, a declarat luni ca nu considera necesar sa se raspunda cu o reactie la orice act de demonstratie in apropierea granitelor rusesti, dar a avertizat ca armata Rusiei este pregatita sa raspunde la orice provocare in Marea Neagra, scrie agentia de presa Tass.

Fregata Regina MariaFoto: Navy.ro

Acesta a fost intrebat cum comenteaza exercitiul multinational BREEZE 16, care se desfasoara in perioada 11-17 iulie, in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale ale Marii Negre, si la care participa nave din SUA, dar si din Romania.

"Se continua aceasta cale anti-ruseasca, aceste manevre, din 1997", a spus parlamentarul, care a sustinut ca Marea Neagra este "zona de responsabilitate a Flotei rusesti" si orice exercitii organizate in apropierea granitelor Rusiei trebuie "privite ca o potentiala amenintare".

"In ceea ce priveste raspunsul nostru - nu cred ca trebuie sa facem ceva ca raspuns la price act de demonstratie in apropiere de granitele noastre. Sa nu aveti nicio indoiala, fortele armate rusesti monitorizeaza cu atentie situatia din regiune si suntem pregatiti sa raspundem imediat la orice provocare, folosind toate mijloacele disponibile", a spus Komoyedov.