Fregata "Regina Maria" va pleca duminica din portul Constanta pentru a participa la Exercitiul multinational BREEZE 16, care se desfasoara in perioada 11-17 iulie, in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale ale Marii Negre, anunta Statul Major al Fortelor Navale, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Fregata Regina MariaFoto: Navy.ro

Din partea Fortelor Navale Romane, la Exercitiul BREEZE 16 participa Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru AXENTE" (DM-30), care, in perioada 1-27 iulie, se afla in compunerea gruparii navale NATO de lupta impotriva minelor marine (SNMCMG-2), precum si Nava Purtatoare de Rachete "Lastunul" (NPR-190).

Navele militare romanesti fac parte din pachetul de forte puse la dispozitia Aliantei Nord Atlantice de catre tara noastra, iar participarea marinarilor militari romani la exercitiile NATO asigura consolidarea interoperabilitatii echipajelor navelor cu structurile militare similare ale partenerilor, potrivit sursei citate.

Fregata "Regina Maria" are un echipaj alcatuit din 240 de militari iar Nava Purtatoare de Rachete "Lastunul" are un echipaj alcatuit din 60 de militari.