Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a tinut marti la Charlotte, in Carolina de Nord, o vibranta pledoarie in favoarea candidatei democrate la succesiunea sa la Casa Alba, Hillary Clinton, laudand energia si combativitatea acesteia, relateaza AFP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ma aflu astazi aici deoarece cred in Hillary Clinton", a declarat Barack Obama cu ocazia primului miting comun al campaniei din 2016 alaturi de fosta sa adversara de la primarele democrate din 2008.

"Nu a existat niciodata un barbat sau o femeie care sa fie atat de competent pentru aceasta functie. Niciodata!", a adaugat presedintele american, insistand indelung asupra celor patru ani, din primul sau mandat, in cursul carora Hillary Clinton a condus diplomatia Statelor Unite dand dovada de "forta" si de "leadership".

Hillary Clinton "va fi o femeie de stat cu care ne vom mandri in intreaga lume", a mai spus el.

"Cealalta tabara nu are nimic sa va ofere", a subliniat Barack Obama, ales in 2008 si apoi reales in 2012, vizibil incantat sa regaseasca atmosfera de campanie electorala.

Cu manecile suflecate, in picioare la pupitru in fata candidatei asezate in spatele sau, Barack Obama l-a ironizat pe Donald Trump, adversarul republican al fostei Prime Doamne.

"Toata lumea poate scrie mesaje pe Twitter", a glumit el, insistand asupra provocarii pe care o reprezinta faptul de a lua zilnic decizii din Biroul Oval.

"Daca votati pentru cealalta echipa, nu poate fi din cauza economiei", a continuat el. "Nici republicanii nu stiu intr-adevar despre ce vorbeste el", a adaugat presedintele SUA, fara sa mentioneze numele lui Donald Trump.

Mai deverme, Hillary Clinton s-a referit la evolutia relatiei sale cu Barack Obama: "Rivali politici, apoi parteneri, apoi prieteni".

"Stie doua sau trei chestii despre modul in care sa castigi alegerile, credeti-ma!", a adaugat ea, amintind primarele viu disputate din 2008.