Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a estimat ca iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana marcheaza "inceputul unei noi ere" si ca s-ar putea ca blocul comunitar sa se confrunte cu noi "dezertari" de state membre daca UE nu se reformeaza, relateaza sambata AFP, citata de Agerpres.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Consider decizia luata de poporul britanic drept inceputul unei noi ere pentru Regatul Unit si pentru Uniunea Europeana", a afirmat Erdogan vineri seara, in prima sa reactie la victoria taberei Brexitului (iesirea Marii Britanii din UE) in referendumul care a avut loc joi in Marea Britanie.

"Ca restul planetei, noi ne asteptam la un 'da' la referendum, dar iata ce s-a intamplat", a spus presedintele pe tema victoriei la referendum a taberei Brexitului.

"Problema acum nu este Turcia, ci insasi UE", a adaugat Erdogan, a carui tara poarta de ani de zile negocieri de aderare cu Bruxellesul.

Erdogan este de parere ca iesirea din UE si a altor tari risca sa fie "inevitabila", daca UE nu-si revizuieste politica privind migratia, politica ce, in opinia sa, provoaca o crestere a rasismului si a islamofobiei in Europa.