Compania britanica YouGov va publica un sondaj in care va arata cum s-a votat la referendumul privind apartenenta la UE la scurt timp dupa inchiderea urnelor, sperand sa repete predictia reusita privind rezultatul scrutinului privind independenta Scotiei din 2014, informeaza Reuters.

BrexitFoto: Captura Youtube.com

Ca si in 2014, dar spre deosebire de alegerile obisnuite, televiziunile britanice nu vor realiza exit-poll-uri din cauza ca marja de eroare pentru un eveniment aproape fara precedent este prea mare.

Sondajul YouGov se va baza pe raspunsurile de la un grup pre-selectionat de persoane considerate reprezentative pentru componenta electoratului despre cum au votat la referendum.

Rezultatele urmeaza sa fie anuntate de Sky News la scurt timp dupa inchiderea sectiilor de votare, la ora 22.00 (miezul noptii in Romania).

In absenta exit-poll-urilor, cercetarea YouGov va fi urmarita cu atentie de piata valutara internationala ce functioneaza non-stop, si care a evoluat in toate directiile in ultimele saptamani, functie de sondajele ce aratau schimbari de trend in favoarea celor doua tabere.

Cercetarea online va avea ca subiecti persoane care au fost anterior chestionate de YouGov despre intentiile de vot si care au fost de acord sa-si dezvaluie decizia dupa ce vor vota.