Un preot italian a provocat furia internautilor, a asociatiilor gay si a conducerii bisericesti, dupa ce a publicat pe internet o inregistrare video in care afirma ca pedeapsa cu moartea pentru homosexuali ar trebui sa ramana de actualitate, scrie AFP.

In predica sa, in care denunta casatoria civila pentru cuplurile gay, recent aprobata de parlamentul italian, preotul Massimiliano Pusceddu deschide Biblia si citeste un pasaj dintr-o scrisoare a Sfantului Pavel.

"Cunoastem judecata lui Dumnezeu, respectiv ca autorii unor astfel de fapte merita moartea. Si nu doar cei care le comit ci si cei care le aproba", se arata in acest text.

Inchizand cartea, acest preot din Decimoputzu, in insula Sardinia, aduaga: "Aceste cuvinte sunt de actualitate pentru ca abordeaza teme de o maniera precisa, evanghelica".

Ca in fiecare saptamana, el si-a publicat predica pe internet dar, rapid, a provocat o avalansa de reactii indignate pe retelele sociale.

"Poate fi toleranta o religie care numara in randul ei astfel de animale?", se intreaba un internaut pe Twitter.

Afirmatiile au fost criticate de superiorul ierarhic al preotului, vicarul general Franco Puddu. Prin astfel de afirmatii, "riscam un mod de interpretare tipic sectelor, uitand de evolutiile societatii".

Fost boxer, parintele Pusceddu a organizat in trecut o slujba de exorcism intr-un liceu si este anchetat de politie dupa ce a agresat un mirean care isi batea sotia.