Cel putin 28 de persoane, inclusiv femei si copii, au fost ucise si alte circa 50 au fost ranite, joi, in urma unor raiduri aeriene asupra unei tabere de refugiati situate in nord-vestul Siriei, in apropiere de frontiera turca, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de Reuters si AFP.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a afirmat ca raidurile au vizat taberele de stramutati din provincia Idlib, regiune controlata de Frontul Al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaeda, si aliatii sai rebeli.

Numarul mortilor din tabara de refugiati de langa orasul Sarmada ar putea sa creasca din cauza numarului mare de persoane ranite grav, a mai precizat Observatorul sirian, organizatie ce isi are sediul in Marea Britanie, dar care dispune de o vasta retea de surse medicale pe intreg teritoriul tarii aflate in razboi.

Sarmada se afla la circa 30 de kilometri vest de orasul Alep, unde un acord de incetare a focului intre regim si rebeli, armistitiu intermediat de Rusia si Statele Unite ale Americii, a intrat in vigoare joi, aminteste Agerpres. Luptele au continuat insa in apropiere, iar presedintele Bashar al-Assad a declarat ca doreste victoria totala asupra rebelilor din Siria, noteaza Reuters.