Daca Marea Britanie decide sa paraseasca Uniunea Europeana, o parte din piata de creditare ar putea sa plece impreuna cu ea, iar bancile europene s-ar putea vedea in ipostaza de a inlocui titluri de valoare de 108 miliarde de euro, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Creditorii din UE care au cumparat obligatiuni sustinute de ipotecile din Marea Britanie, imprumuturi bancare si datorii pe carduri de credit, s-ar putea vedea prinsi fara voie in lupta "Brexitului", pentru ca banii pe care trebuie sa ii primeasca ar putea brusc sa nu mai fie o prioritate.

In timp un scandal cu UE ar avea nevoie de ani pentru a se materializa, avocatii si analistii incep sa vorbeasca despre riscul holdingurilor si titlurilor de valoare sustinute de active, o piata care deja a

fost lovita puternic de criza financiara.

"Bancile ar putea sa se gaseasca intr-o problema majora de lichiditate daca acele active nu mai conteaza. Sunt riscuri mari, iar solutiile nu sunt deloc usoare", a spus pentru Bloomberg Vincent Keaveny, partener la firma de avocatura DLA Piper.