Vicepresedintele american, Joe Biden, a sosit marti in Israel in plin acces al unor noi violente palestiniene care au costat viata unui compatriot al sau in apropierea locului unde i-a facut o vizita fostului presedinte Shimon Peres, scrie AFP, citat de Agerpres.

Conflictul israeliano-palestinian nu se anunta ca dominanta vizitei intreprinse de Joe Biden, precedata de un nou episod tensionat al relatiilor dintre administratia Obama si guvernul lui Benjamin Netanyahu.

Israelul si Ierusalimul, prada de cinci luni ale unui sir de violente aproape zilnice, au fost scena marti a cel putin trei atacuri antiisraeliene care au facut un mort, mai multi raniti, trei dintre autorii palestinieni fiind impuscati.

Politia ancheteaza in legatura cu a patra agresiune, al carei autor a fost de asemenea ucis, inclinand spre un act de aceeasi natura.

Unul dintre atacuri a avut loc la Tel Aviv, la cateva minute de mers pe jos de Centrul pentru pace al laureatului Premiului Nobel Shimon Peres care il primea pe Joe Biden.

Ulterior, vicepresedintele american a "condamnat in termenii cei mai fermi posibili acest atac brutal", subliniind in acelasi timp ca "nu exista nicio justificare pentru astfel de acte de terorism", potrivit unui comunicat la biroului sau.

Conform politiei, un palestinian in varsta de 20 de ani a injunghiat mai multi trecatori pe malul marii la Jaffa, cartier istoric si unul dintre cele mai frecventate locuri turistice.

Un turist american si-a pierdut viata, iar 12 persoane au fost ranite, dintre care mai multe in stare grava, au informat politia si echipele de prim-ajutor.