Dublul atentat produs, marti, in Algeria a fost revendicat de ramura al-Qaida din Maghrebul islamic - se arata intr-un comunicat de amenintare publicat pe internet si preluat de France Presse. Site-ul islamist prezinta si fotografiile celor doi atacatori sinucigasi. Autenticitatea mesajului nu a putut fi confirmata imediat. "Anuntam o veste buna pentru lumea musulmana: succesul a doua operatiuni martirii comise de doi eroi la Alger pentru apararea natiunii Islamului si umilirea cruciatilor si agentilor lor, sclavii Statelor Unite si fii ai Frantei" - se mai arata in mesaj. De asemenea, este explicat si scopul acestor atacuri: "eliminarea legendei potrivit careia nucleul dur al grupului nostru fost distrus".

In comunicat se face referire si la cel mai cautat terorist de pe planeta: Osama ben Laden. "Atacul le aminteste cruciatilor care ocupa pamantul nostru sa auda cerintele si discursurile seicului si emirului nostru Osama ben Laden, pe care Dumnezeu il protejeaza" - adauga organizatia.

Atentatele din Algeria s-au soldat cu 26 de morti si 177 de raniti, dupa cum indica ultimul bilant dat publicitatii de Ministerul algerian de Interne. Surse medicale sustin, insa, ca numarul celor care si-au pierdut viata este mult mai mare: peste 60 de persoane.