Premierul britanic David Cameron si presedintele francez Francois Hollande estimeaza ca propunerile Consiliului European menite sa evite iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana sunt o "baza solida" pentru negocieri, a declarat un purtator de cuvant al lui Cameron, citat de AFP si Agerpres.

"Ei sunt de acord ca facem progrese in subiectul renegocierii (apartenentei Marii Britanii la UE) si ca pre-acordul prezentat de Consiliul European ofera o baza solida pentru a ajunge la un acord la summitul din aceasta saptamana", a afirmat acest purtator de cuvant al prim-ministrului britanic.

La sfarsitul unei vizite surpriza a lui Cameron la Paris luni, anturajul presedintelui francez a indicat ca exista o "vointa politica de a incheia" un acord, dar ca "inca mai este de lucru, in special privind guvernanta economica".

Marea Britanie negociaza termenii aderarii la UE si spera sa ajunga la un acord la summitul UE ce va avea loc joi si vineri la Bruxelles, inaintea unui referendum care s-ar putea tine chiar in aceasta vara.

Cu toate acestea, Franta pune conditii, refuzand orice revizuire a tratatelor europene sau principiilor fundamentale ale Uniunii.