Autoritatile sanitare din Texas (sudul Statelor Unite) au anuntat marti un caz de transmitere prin contact sexual a virusului Zika, potential periculos pentru femeile insarcinate si a carui propagare explodeaza in America Latina, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Pacientul a fost infectat cu virusul dupa ce a avut relatii sexuale cu o persoana bolnava care s-a intors dintr-o tara unde virusul este prezent", au precizat serviciile de sanatate ale comitatului Dallas (DCHHS) intr-un comunicat.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Centrelor de control si prevenire a bolilor (CDC), a declarat pentru France Presse ca nu s-a investigat modul de transmitere a virusului in acest caz precis: "In ceea ce priveste acest caz, CDC nu a investigat modul in care infectia a fost transmisa", a afirmat acest purtator de cuvant, Tom Skinner.

Daca este intr-adevar transmitere pe cale sexuala, ar fi doar al doilea caz identificat de CDC in Statele Unite.

Ar putea exista un al treilea caz potential dupa descoperirea virusului Zika in sperma unui american infectat dupa ce toate urmele de agenti patogeni au disparut din sangele lui.