Zviad Kvachantiradze, liderul partidului Visul Georgian, a anuntat ca nominalizarea in functia de premier este actualul Ministru al Afacerilor Externe Giorgi Kvirikashvili, informeaza Radio Free Europe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul premier Irakli Garibashvili si-a anuntat demisia pe 23 decembrie fara a specifica un motiv.

Conform constitutiei georgiene, presedintele Giorgi Margvelashvili trebuie sa ceara parlamentului sa aprobe candidatura lui Kvirikashvili, pentru care este necesar un numar de 75 de locuri.

Kvirikashvili a fost numit ministru de externe pe 1 septembrie, avand experienta in domeniul bancar si financiar, intrand prima data in parlament in 1999, apoi din 2006 pana in 2011 a fost director general al bancii Cartu.

Intrebat de jurnalisti asupra motivului pentru care actualul ministru de externe va fi succesorul lui Garibashvili, deputatul Gia Volsky a declarat ca "este un membru al familiei Visului Georgian si are un CV bun".

Conform purtatorului de cuvant Usupashvili, parlamentul va vota noul cabinet pe 28-29 decembrie.

Pe 23 decembrie, Zurab Chiaberashvili, membru al partidului de opozitie, a declarat ca actualul guvern " nu are nicio viziune asupra imbunatatirii economiei".

Un alt deputat al partidului de opozitie, Giorgi Gabashvili, a declarat ca demisia premierului arata ca actuala conducere este constienta de " catastrofa pe care tara o traieste".