Un prim trup neinsufletit a fost scos marti dimineata de sub stratul de noroi de pana la zece metri din parcul industrial din orasul Shenzen, lovit duminica de o alunecare de teren. Sansele de gasire a unor supravietuitori sunt nule, scrie AFP.

Aproape 2.000 de salvatori cauta eventuali supravietuitori, dupa ce 81 de persoane au fost date disparute. Salvatorii folosesc chisr si drone cu care cerceteaza amanuntit zona.

Un munte de pamant si de deseuri din constructii de 100 de metri inaltime s-a prabusit duminica si a lovit parcul industrial din orasul Shenzen. O conducta de gaze din zona a explodat cand s-a produs alunecarea de teren, a informat operatorul PetroChina citat de Xinhua.

Ministerul resurselor a afirmat ca alunecarea a fost cauzata de muntele de deseuri de constructii din vecinatate, care ar fi avut o panta prea abrupta.

Noroiul a acoperit o arie de de peste 380.000 de metri patrati (38 de hectare) si a avut 10 metri adancime in anumite locuri, a declarat viceprimarul din Shenzen.

Tragedia s-a intamplat la doar patru luni dupa imensa explozie din portul Tianjin in care au murit peste 160 de persoane.