Autoritatile din Italia si Kosovo au destructurat o celula terorista condusa de un kosovar care era membru al retelei teroriste Stat Islamic si care ameninta sa comita atentate in state europene, informeaza ziarul La Repubblica, citat de Mediafax.

Trei islamisti kosovari au fost arestati preventiv in Italia, iar unul din Kosovo, in cadrul Operatiunii antiteroriste "Van Damme".

Autoritatile au efectuat perchezitii in orasele italiene Brescia, Savona si Vicenza. In Kosovo, un suspect a fost arestat in satul Hani i Helezit.

Celula terorista era condusa de Imishiti Samet, un membru al retelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Cei patru islamisti sunt acuzati de propaganda terorista si instigare la ura rasiala.

"Parisul este in doliu, un turn fara lumini, sunt 158 de morti, iar aceste este doar inceputul. Lupta impotriva islamului este inutila. Leii islamului v-au lasat un mesaj, necredinciosilor", scrisese, pe Facebook, Imishiti Samet, referindu-se la atentatele din capitala Frantei, unde teroristi islamisti au ucis 130 de persoane pe 13-14 noiembrie.

"Europa se va destrama, iar in cinci ani se vor forma state islamice avand o singura lege - Sharia", afirma un alt presupus terorist.

Grupul terorist il ameninta cu atacuri pe Papa Francisc si pe Tracy Ann Jacobson, fost ambasador al SUA in Kosovo.

  • O carte fundamentala pentru a intelege noile framantari la nivel global
  • Exercitiu de imaginatie: Cum va arata Europa sub conducere islamista
  • Lectura obligatorie pentru a intelege mi bine situatia din zona Orientului Apropiat