Partidele de la Chisinau au ramas pe pozitii si dupa sedinta comuna de marti a liderilor grupurilor parlamentare. Socialistii insista pe alegeri anticipate, liberalii vor o coalitie de centru dreapta, iar comunistii si democratii insista pe formarea unui guvern tehnocrat, informeazaRadio Chisinau.

La sedinta au participat liderii PDM, PL, PCRM si PSRM, iar liberal-democratii au refuzat invitatia sefului legislativului precizand ca asteapta pozitia democratilor fata de conditiile PLDM pentru a lua parte la discutii.

Andrian Candu a sustinut dupa sedinta ca discutiile au fost bune, dar nu s-a ajuns la un numitor comun.

Socialistii nu doar insista pe organizarea alegerilor anticipate, dar au elaborat si un proiect de hotarare prin care este stabilita data acestora, odata cu un referendum de modificare a Constitutiei.

Comunistii au criticat insa aceasta pozitie, spunand ca tara are nevoie de guvern.

Iar liberalii sustin in continuare ca nu vor vota un guvern alaturi de comunisti si doresc crearea unei aliante de centru-dreapta.

PLDM refuza sa participe la negocieri, acuzand PDM de crearea crizei politice.

Presedintele Nicolae Timofti a invitat partidele parlamentare la o noua runda de consultari, in vederea desemnarii unui candidat la functia de prim-ministru, joi, 26 noiembrie, incepand cu ora 11.00, la Resedinta de Stat, mai informeaza Radio Chisinau.