Oficiali de la Phenian au anuntat ca presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a trimis o scrisoare adresata personal omologului sau nord-coreean, Kim Jong Il, solicitandu-i sa-si respecte angajamentele in procesul de sistare a programului nuclear nord-coreean.

Potrivit agentiei de presa de la Seul, corespondenta a fost inmanata de emisarul american pentru Coreea de Nord, Christopher Hill, cu ocazia vizitei pe care acesta a efectuat-o la Phenian, la inceputul acestei saptamani.

Informatia a fost confirmata si de Casa Alba, care a precizat ca Bush le-a scris sambata, 1 decembrie, "tuturor liderilor implicati in discutiile multilaterale", cu scopul de a solicita "respectarea tututror angajamentelor". Purtatorul de cuvant al presedintelui american, Gordon Johndroe, a refuzat sa ofere alte detalii despre continutul scrisorii.

Potrivir BBC News, scrisoarea reprezinta prima comunicare directa intre presedintele de la Casa Alba si liderul comunist din Coreea de Nord, tara pe care presedintele americana plasat-o pe "axa raului", alaturi de Iran si Irak.