​Nu exista “o amenintare specifica si credibila” impotriva orasului New York, in ciuda unui nou clip video facut public de Statul Islamic ce sugereaza ca cel mai populat oras din SUA este o tinta potentiala a unor atacuri precum cele din Franta, a declarat miercuri primarul Bill de Blasio, potrivit Reuters.

Luptator din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Willian Bratton, seful Politiei, s-a declarat de acord cu primarul intr-o conferinta de presa tinuta de cei doi in fata unei sectii de politie din Times Sqare, adaugand ca nu este nimic nou in clip, despre care a spus ca a fost facut “in graba”.

“Nu exista o amenintare credibila si specifica impotriva New York”, a spus Blasio, incurajand new-yorkezii “sa-si vada de treburi” in mod normal, ramanand insa atenti.

Clipul Statului Islamic, ce dureaza circa 6 minute, include o scena ce pare sa prezinte un atacator sinucigas cu bomba facand pregatiri si incheind fermoarul gecii, potrivit unei descrieri furnizate de SITE Intelligence Group, o organizatie ce monitorizeaza gruparile militante.

In video apar, pentru putin timp, Times Square si Herald Square - doua intersectii din Manhattan populare in randul turistilor - si un kamikaze cu bomba tinand ceea ce pare a fi un declansator. Cea mai mare parte a imaginilor sunt cu Parisul si cu presedintele francez Francois Hollande.