Ministrul irakian de Externe, Ibrahim al-Jaafari, a declarat ca serviciile de informatii ale tarii sale au oferit informatii pe care le detineau, conform carora Franta, Statele Unite si Iranul se afla printre tarile care urmau sa fie vizate de atacuri, relateaza Reuters si Mediafax. Afirmatiile ministrului irakian intervin dupa ce 132 de persoane au fost ucise vineri seara in seria de atentate simultane care au avut loc la Paris, revendicate de Statul Islamic.

"Au fost obtinute informatii de la surse ale serviciilor de spionaj irakiene, conform carora tarile care vor fi vizate in curand sunt Europa in general, Franta in special, precum si America si Iranul", a afirmat Jaafari, cu ocazia discutiilor de sambata de la Viena pe tema conflictului din Siria.

El a adaugat ca tarile respective au fost informate. O inregistrare video cu declaratiile ministrului a fost postata pe site-ul sau.

Ministrul irakian nu a mentionat ca amenintarea ar proveni de la militanti ai gruparii teroriste Stat Islamic, care controleaza regiuni vaste din Siria si Irak, dar a apreciat ca atacurile recente din Egipt, Liban si Franta necesita un raspuns global impotriva organizatiei jihadiste.

Franta a denuntat atacurile de vineri seara de la Paris ca fiind un act de razboi si a promis sa distruga gruparea Stat Islamic, impotriva careia efectueaza deja raiduri aeriene in Siria, in cadrul unei coalitii conduse de SUA.