Belgradul ar putea intrerupe relatiile diplomatice cu statele care vor recunoaste independenta provinciei Kosovo si care incalca astfel integritatea teritoriala si suveranitatea Serbiei, a anuntul marti ministrul sarb de Externe, citat de AFP.

"In cazul proclamarii unilaterale a independentei Kosovo, Serbia va lua diverse masuri, de la cele mai usoare la cele mai dure in termeni de diplomatie", a declarat Vuk Jeremici, precizand ca ruperea relatiilor diplomatice ar fi cea mai dura masura.

Seful diplomatiei sarbe a adaugat ca se va duce joi la New York pentru a discuta cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon , si cu ambasadorii tarilor din Consiliul de Securitate, pentru a apara pozitia Belgradului.

Negocierile pe tema viitorului statut al Kosovo au esuat, cele doua parti nereusind sa ajunga la un compromis. Mediatorii internationali vor preda la 10 decembrie un raport secretarului general al ONU, iar kosovarii albanezi au anuntat ca-si vor declara unilateral independenta dupa aceasta data.