Oscar Pistorius a fost eliberat conditionat, la aproape un an dupa ce fusese condamnat la cinci ani de inchisoare pentru uciderea iubietei sale, Reeva Steenkamp, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medaliatul cu aur la jocurile paralimpice va trebui sa efectueze restul sentintei in arest la domiciliu. El trebuie sa se mai confrunte si cu judecarea apelului facut de procurori, care spun ca trebuia condamnat pentru omor calificat, nu pentru ucidere din culpa.

Pistorius, in varsta de 28 de ani va trebui sa stea in arest la domiciliu in casa unchiului sau Arnold, situata intr-o suburbie de lux din capitala Pretoria.

Oscar Pistorius a fost eliberat luata luni seara, luand mass-media prin surprindere. Se estimeaza ca marti va parasi inchisoarea.

Comisia pentru eliberari anticipate, care s-a reunit joia trecuta, a aprobat "eliberarea anticipata a lui Oscar Pistorius incepand cu 20 octombrie".

In octombrie 2014, Oscar Pistorius a fostcondamnatla cinci ani de inchisoare cu executare pentru omor din culpa, in procesul in care era acuzat de uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, informeaza L'Equipe.

Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Oscar Pistorius si la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru folosire de arme de foc.

Oscar Pistorius a impuscat-o mortal pe Reeva Steenkamp in data de 14 februarie 2013. Campionul paralimpic avea o relatie cu aceasta de trei luni.

Procesul a inceput in martie 2014, la Pretoria.