Un baiat de 6 ani si-a impuscat mortal fratele de trei ani, sambata, la Chicago, in timp ce cei doi copii se jucau de-a hotul si politistul, a anuntat duminica politia americana, citata de AFP.

Tatal celor doi copii, Michael Santiago, a fost arestat. Acesta isi tinea arma incarcata pe frigiderul din bucatarie, iar la arma putea ajunge si copiii mici, potrivit politiei din Chicago (Illinois, nordul Statelor Unite).

Accidentele in care sunt implicate arme de foc si copii au devenit practic cotidiene in SUA, in conditiile in care o treime dintre copiii americani traiesc in locuinte unde exista cel putin o arma si doua milioane dintre ei traiesc in apropierea unei arme nesecurizate, potrivit organizatiei Everytown for Gun Safety.

In urma cu o saptamana, in Carolina de Sud (sud-est), o fetita de doi ani a fost ranita prin impuscare, in timp ce mama sa se afla la volanul unei masini. Micuta, asezata pe bancheta din spate, a luat un revolver .357 Magnum care se afla in buzunarul din spatele scaunului soferului.

La inceputul lui octombrie, in Tennessee (sud), o fata de opt ani a fost impuscata mortal de vecinul sau de 11 ani, dupa o disputa legat de un pui de caine.