Liderul republicii ruse caucaziene Cecenia, Ramzan Kadirov, considera ca moartea a sute de oameni la Mecca este "o tragedie, dar in acelasi timp si un dar de la Cel de Sus", relateaza Agerpres.

Ramzan KadirovFoto: Wikipedia/ Government.ru

"Ceea ce s-a intamplat la Mecca este intr-adevar o tragedie, dar nu putem vorbi asa, deoarece orice musulman care merge in pelerinaj in Arabia Saudita isi doreste sa moara acolo. Allah le iarta toate pacatele celor care mor in timpul pelerinajului. Asa incat ceea ce s-a intamplat este si o tragedie, si un mare dar de la Cel de Sus", a afirmat Kadirov, citat de gazeta.ru.

Seful Ceceniei, republica din Caucazul de Nord cu populatie majoritar musulmana, a adaugat ca "pentru un musulman este o mare bucurie sa moara intr-un loc sfant". "Sunt oameni foarte fericiti, noi ii invidiem. Sa dea Allah sa ne intalnim in Rai", a afirmat presedintele cecen.

Conform unui ultim bilant, peste 700 de pelerini au murit si peste 800 au fost raniti, joi, intr-o busculada la Mina, in apropierea orasului sfant musulman Mecca, din Arabia Saudita, unde circa doua milioane de oameni participa in aceste zile la pelerinajul anual (Hajj).