Mike Huckabee, potential candidat al Republicanilor in cadrul alegerilor prezidentiale din 2016 a sugerat ca presedintele Barack Obama "pretinde a fi" crestin, informeaza CNN.

Intrebat in cadrul show-ului TV " The Hard Line" despre comentariile lui Ben Carson, care considera ca un musulman nu ar trebui sa fie presedinte al Statelor Unite, Huckabee a declarat ca nu exista un test al religiei pentru post, dar dupa aceea a trecut la a face comentarii despre Obama.

"Nu sunt ingrijorat de ce credinta are fiecare persoana. Sunt mai ingrijorat de autenticitatea credintei lor si ce rol va juca asta in politica lor... Sunt ingrijorat de un om ce crede ca e crestin si pretinde a fi, dar dupa aceea face lucruri ce complica modul de a practica religia crestina" a spus fostul guvernator al statului Arkansas.

"Sunt dezamagit daca cineva spune ' Sunt crestin', dar il invita pe Papa in casa lui si dupa mai invita alti oameni ce sunt impotriva politicii Bisericii Catolice." a mai adaugat acesta.

Mike Huckabee considera ca Obama transforma vizita Papei intr-un "apel generalizat catre activistii pro-gay si pro-avort".

"De ce Obama merge catre extreme pentru a adaposti teroristi musulmani, dar nu ofera nimic in afara de dispret pentru crestini?"

Remarca lui vine dupa un articol al celor de la Wall Street Journal in care era precizat ca Vaticanul a fost ofensat de faptul ca in lista invitatilor din ziua de miercuri era invitat si Gene Robinson, primul episcop gay declarat, Simone Campbell, o calugarita activista si Mateo Williamson, fost sef a bransei transgender a Dignity USA, adept al egalitatii in interiorul bisericii.

Papa Francisc si-a inceput prima vizita in SUA pe 22 septembrie si planuieste sa opreasca in Washington, New York si Philadelphia.